Sabtu, 31 Julai 2010

Zoo Melaka...


Balik kampung encik suami kali nie, dpt jalan2 gi Zoo Melaka..... nak parking dah kena RM2... org yg jaga tiket ckp, parking byk kosong lagi...bila aku masuk, FULL PARKING, terpaksa la menyelit2, yg penting dpt parking.... nak masuk Zoo kena bayaran RM7 per adult... ni bayaran utk Zoo Melaka (waktu siang), utk Zoo Malam, kena RM10 per adult... Zoo Malam cuma ada hari Jumaat dan Sabtu je... bayaran utk kanak-kanak, aku terlupa lak, maklum lah, anak2 aku lum kategori kanak2...  =)

Disebabkan aku ibu mengandung, so, aku ckp ngan encik suami, aku tak larat nak jalan kaki sepanjang2 di dalam Zoo, lagi pun, kami masuk dah 5 ptg... Zoo tutup 6.30 ptg... aku ajak encik suami naik train je.... kena bayaran lagi, RM2 per adult.... byk gak haiwan2 di dlm Zoo nie.... dan kawasan agak luas, jenuh gak klu berjalan kaki... tapi next time, encik suami kata, anak2 dah besar sikit, nak dtg lagi, dtg di awal pg.... so, leh jalan2, bersantai di dlm Zoo... sebab dlm Zoo tu ada kedai2, A&W, ada surau... so, klu nak lepak lama2 pun, ok...  insyaallah, akan aku dtg lagi... sebab anak2 suka tgk haiwan2 nie... diorg boleh kenal haiwan2 ni secara live....  :)






p/s : gambar tak byk, sebab naik train.. gambar yg ada nie pun, encik suami ajak patah balik, jalan kaki.. tu pun aku dah mengah2... 

4 ulasan:

cik helena berkata...

kak!lama takmasuk sini!hehe

rinduuuuuuuuuuuuu!

Umi berkata...

iye la.. akak pun dah lama tak tinggal komen kat blog helena.. :)

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

budak dlm pic 2 comel ok!

he3...
visit myblog n b my folower k..tq!
nice blog...

http://owlkieranaa.blogspot.com/

Umi berkata...

terima kasih, ctiey...

dah visit dah... =)

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com