Selasa, 27 Julai 2010

Tidak Hormat...

Weekend lepas, aku balik kampung encik suami ku di Melaka.... Untuk membazirkan / mengisi masa yg ada, encik suami ajak gi melawat / rounder2 MyDin.... perghh.... manusia punya la ramai... yg aku nak luahkan kat sini, kaunter di MyDin tu, errr... sopan santun tak kira tempat... kaunter bayaran, kena la buat dengan pantas, nie alahai.. xnak komen byk2 la.. yg pasti aku kena menunggu memakan masa yg agak lama... dalam masa yg sama lak, ada manusia yg dari segi luaran boleh dikategorikan sebagai muslimah sejati... tapi dia dengan muka yg seolah2 dia sorg yg ada di kaunter tu, tak rasa bersalah dan hormat langsung pada aku yg dikategorikan sebagai IBU YG SARAT MENGANDUNG yg sedang menunggu giliran dengan hanya 2 helai pakaian berbanding dia dengan lebih dari 20 barangan runcit yg remeh temeh............. pada aku, apa la salahnya dia bagi laluan pada aku dulu, utk membayar pakaian yg aku ambil? .. aku rasa dia tak buta... dan aku rasa dia pun tak pekak... dia boleh tgk, anak2 aku meragam, menangis2, melalak2, nak aku dukung...... ikutkan hati, aku tak jadi nak bayar, dan nak blah je dari situ... tp memandangkan aku TERPAKSA gak beli, so, kena la tahan sabar...

Aku suka gi LHDN, Johor Bahru (Lembaga Hasil Dalam Negeri) baru2 nie... proses cepat dan layanan amat2 memuaskan hati aku... ada kaunter khas utk OKU, ORANG TUA dan IBU MENGANDUNG.... jadi aku tak perlulah menunggu lama utk urusan yg sangat simple......


p/s : amat2 menguji kesabaran ku sepanjang bercuti di kampung halaman encik suami...

6 ulasan:

encik azuwan berkata...

patutnya kat supermarket juga perlu ada lane khas utk OKU+ibu mengandung+warga emas.

angahfarah berkata...

salam..sabar ye kak..
emm..sepatutnye..mmg kena prihatin kpd golongn2 spt ibu mengandung ni.. haish..munkin x kena batang hidung die sendiri kot..sabar ye kak..and sy doakan kelahiran bayi akk nanti dipermudahkn..

transformed housewife berkata...

hmm tak faham dgn org2 perempuan yg tak boleh bersimpati dgn kaum seejenis ni.

Umi berkata...

encik azuwan : iye, aku sokong cadangan tu.. ptt ada line khas mcm line ekpress utk barangan 10 ke bawah...

angahfarah : salam dik.. terima kasih doakan akak... insyaallah, semua ok... sori, dah lama tak tinggalkan komen di blog adik.. =)

kak transformed housewife : betul tu... nak kata tak beranak lagi, dah ada anak 2... hurmmm...

laila berkata...

sabar makyong...mungkin dia tak paham kot..patut ko kena ckap..tumpang kaaak..ehhehe

Umi berkata...

sb aku bersabar ler tu, aku biarkan je dia ngan labu2 ye.. :D

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com