Jumaat, 7 Mei 2010

Appointment 06/05 - Semalam....

Semalam petang, aku gi checkup mcm biasa... Syukur, alhamdulillah, saya sihat dan baby pun sihat (sentiasa doakan, ).. cuma aku keletihan.... melayan ragam Zahin di malam hari..... klu sebelum ni, dia kuat mengempeng... kali nie, kerap minta susu botol plak... klu sebelum ni, pampers yg dia pakai, 1 malam, jarang sgt penuh dan bocor... tp, sejak dah tak nyusu badan lagi, pampers Zahin penuh...malam tadi leh kantoi.... bocor... huhuhu... sian dia.. Umi leh lak tak tukar pampers awak ye... Umi penat, Dik... asyik terbangun2 jerk nak layan rengekkan awak tu..... tu yg terlupe.. :D

Baby dlm perut lak, aku dah mula rasa dia bergerak sejak usia dia 18 minggu lagi... dia agak aktif di malam hari... mungkin sebab dia takleh tido lena, maklum la Umi asyik terbangun je, layankan abg2 dia...  :)

Perkembangan kandungan ku kini, tinggi rahim ku sama dengan usia kandungan... jadi, nurse ckp, ok... xde problem... boleh lak dia tanya aku, "dah gi scan lum?...".. "belum lagi.." jwb aku sambil tersenyum... "awak xde sejarah family kembar ke?".. aikk... nape lak nurse tanya aku gitu.. hahaa.. agak ye perut aku nmpk besar ke? "xde" aku jawab sambil geleng kepala...

Berat terkini aku lak, meningkat 1.2kg... huhuhu.. skrg nie, 63.2kg... tak sangka gak naik lebih 1kg.. sebab aku rasa badan aku ringan je... tak mcm sebelum2 nie.. cuma, selalu sgt sakit pinggang/punggung... lagi2 klu pas mandikan, cebokkan HariZahin... huhuhu... nak bangun semula makan masa hampir 5 minit nak stabilkan badan.... suka tgk reaksi Hariz, klu dia nampak aku terkial2 nak tegakkan badan pas bongkok atau duduk... dgn baik hati, dia offer nak pimpin aku... offer cara dia.. cute sgt.. :) Alahai anak Umi... awak dah jadi abg di usia tak sampai pun setahun... kini nak jadi abg lagi, tak sampai pun usia 3 tahun... Umi sentiasa doakan Hariz jadi abg yg bertanggungjawab... jaga adik2.... kawan dgn adik2... jadi pelindung adik2...  (huhuhu.. terharu la plak... sebab aku selalu marah2 dia klu dia meragam tak tentu pasal)...

Alamak, perkara yg paling aku tak suka time pregnant... kena minum air gula... wawawaaa...... tak dpt nak lari la plak.... sebelum2 nie, usia kandungan 3 bulan dah suruh minum air gula... ingatkan dah terlepas, sebab aku dah nak masuk 20 minggu/5 bulan... rupa2nya, takleh elak... huhuhu... 26/05 nti kena la aku gi klinik di awal pagi... minum air gula tanpa perisa.. uweekk... nurse ckp, aku xleh elak minum air gula nie, sebab aku ada keturuan penghidap kencing manis... dgr je kena minum air gula tu, tekak aku dah loya... wawawa..... terpaksa minum la nti... Dengan muka yg manis, peramah lagi sopan santun... Nurse pesan dengan aku, mlm 26/5 tu, start jam 10 malam, aku dah kena puasa... xleh makan minum.. klu haus pun, air masak... hehee... iye la, nurse... saya menurut perintah...  :D


19 Weeks Pregnant
rupa baby dlm kandungan ku di saat ini
dia nyorokkan jantina dia.. hihihihi

7 ulasan:

sirna berkata...

sabarla yer..memang loya tekak minum glukose tuh...kembang kuncup tahan nafas

Umi berkata...

aar la, sirna... kena la byk2 bersabar.. huhuhuhu...

tunbegia berkata...

salam n thanx singgah blog haku yang xde apa2 tuh,

nk tau nape tun, sila baca 'tentang tunbegia' erk, ;-)

ainazliena berkata...

minum2 ler air gula tu..manis2 tuk bby girl..mudah2an..

aku berkata...

masa minum ..jgn tarik napas..
mmg susu botol..harus tembus+bocor..malam2 mmg kena salin..
gud luck ummi!!

Umi berkata...

tunbegia : ok, insyaallah, gi terjah nti
ainazliena : huhu.. insyaallah..mudah2an.. aminnn.. :)
aku aka laila : klu tak tarik napas, hembus napas ke? huhu.. chaiyok umiii!!

Nurshahfamily berkata...

sekejap je.... hehehe.... umi boleh....

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com