Selasa, 8 Mac 2011

100plus, Teman Setia Anda...

Sabtu petang, aku diserang cirit birit yg agak melampau... sampai tak tertahan2 lagi.... nak gi majlis kenduri di Kluang pun, tak jadi... nasib baik, rumah mak aku di tgh2 perjalanan antara Pasir Gudang ke Kluang tu... so, singgah Simpang Rengam je la... buang isi yg dah xde isi tu... pastu, flat... xleh bgn... wawaa... dugaan dtg tiba2 lak... sebelum nie, aku kena sakit kepala yg amat2 sgt.... badan menggigil tiba2... dah tau punca yg tu, kena lak, cirit birit nie.... mm.. dugaan penyakit utk aku... nasib baik la tak lama.....

Penyakit cirit birit aku, dah beransur pulih... hubby kasi aku 100plus + coklat... tu la diet aku dari Sabtu malam Ahad, sepanjang Ahad... klu lapar sgt, aku makan roti... semalam, aku rasa, kesihatan aku dah ok... xde cirit birit lagi.. cuba utk gi kerja... nasib malang menimpa lak.... kereta comel ku, xleh start... wawaa..... waktu tghari, keta dah ok, lepas bateri di charge.... bila dah ok, aku gi klinik.... doktor bg tau aku, aku alah makanan berasaskan daging.... dia suruh aku berpuasa makan selama 24 jam... NO sayur... NO daging... NO buah2an.... ONLY 100plus... ONLY roti + biskut (klu lapar sgt).... so, dpt la aku MC utk hari semalam.... ptg tu, dah tak tahan lapar, aku masak bubur nasi... so, makan la, 1-2 suap (degil punya pasal).... akhirnya, tak sampai 10 minit, aku terpaksa berulang ke toilet... wawaa..... sian Nazeem, terpaksa aku cabut nenen dr mulut dia... sebab nak tunaikan hajat aku yg tak leh ditahan2 tu....

Tengahari nti, aku nak cuba makan bubur.... klu masih kena cirit birit lagi, jawabnya, aku masih belum sihat sepenuhnya........

Disaat aku ditimpa penyakit nie, aku berdoa sgt.... moga2, dugaan nie, tidak berterusan..... kesian dengan anak2 aku... mereka masih perlukan aku...



p/s : Ya Allah, lindungi la aku dan family ku dari hasad dengki org kafir....



3 ulasan:

angahfarah berkata...

Ya Allah kak..sabar ye..ni dugaan Allah bg pd akk..Allah akan sentiasa bersama org yg bersabar..sy doakn akk cepat sembuh yer... moga akk n famly tabah n sabar..insyaAllah

Umi berkata...

iye la, angahfarah.. dugaan.. insyaallah.. terima kasih, ye..

laila berkata...

cian.....sabar ye kak..

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com