Rabu, 2 Februari 2011

Percutian Disulami Rintik2 Hujan...

Lamanya aku cuti... Ke mana?

28/01 (Jumaat) - bertolak ke Melaka jam 11.30 pagi.. sepanjang perjalanan, hujan saja.... gerimis, sederhana, lebat dan sgt lebat... syukur, alhamdulillah, selamat sampai kampung En Suami di Air Molek, Melaka jam 02.30 ptg (anggaran).... mlm tu, lepas isyak, ada kenduri doa selamat sempena berlangsung ye majlis walimatulurus anak no 3 akak ipar ku dengan jayanya, pada hujung tahun yg lepas....






29/01 (Sabtu) - bertolak ke Port Dickson jam 4 ptg... perjalanan sama mcm semalam, hujan tak berhenti... tp aku teruskan niat  nak ke PD, sebab dah janji ngan family yg dah sampai dulu sebelum aku..... sampai PD jam 6 ptg... agak lewat, sebab perjalanan di selang seli dengan accident melibatkan 10 kenderaan pelbagai jenis... dari sama jenis ngan keta aku, sampai la ke 2000 cc...

Malam Ahad tu, En Suami dah pulang semula ke Melaka, sebab dia kerja on Sunday... xde org backup dia, katanya.. maklum la dah bergaji, org nak enjoy2 ngan duit makan gaji tu..... pagi2 Ahad, dpt sms dari En Suami, dia br gerak balik ke Johor... dan selamat tiba jam 10 pagi...

Sepanjang aku dan anak di PD, kami cuma dpt bertapa je dlm Apartment TNB kat situ..... tak berpeluang aku nak melayan anak2 aku mandi manda di kolam or di persisiran pantai teluk kemang....

Ikutkan plan, adik dpt sewa Apartment TNB tu, selama 3 hari 2 malam.. tp disebabkan keboringan melanda, xde aktiviti, Ahad malam tu, kami dah bertolak balik ke Johor... dan sepanjang perjalanan, hujan tak berhenti2... kiranya, percutian aku kali nie, ditemani hujan tanpa henti.....

Aku cuma menumpang adik sampai Spg Rgm (rumah mak ayah), dari Spg Rgm, En Suami dtg jemput bawa balik... sampai Pasir Gudang, hampir 3 pg...

Kolam Air dr arah bilik..
Cuma dpt tgk dari jauh je, tak dpt mandi...

Ni je la aktiviti Nazeem....
Baring, meniarap, dengan kena dukung je..

Dpt ambil gambo pun jadi laa....

Lena tidur... maklum lah, beraircond...

Cuma dpt tgk dari jauh je, pantai tu.....
walaa....



p/s : adik plan nak ke Cameron Highlan lak... klu aku ada modal nak ikut gak..
       tp kena tgk cuaca dulu... 

5 ulasan:

ainazliena berkata...

alalala..dh dtg jauh2 x dpt mandi manda plak..cuaca x mgizinkan..sila datang lagi!..

laila sanuri berkata...

sunyi je kolam..

Umi berkata...

@aina, tau xpe... jauh2 dtg, just tgk je, nasib baik la, ada kenduri kt melaka....

@laila, sunyi sebab, org xleh kluar mandi manda, hujan tak henti2.. klu dah reda pun, berapa minit je.. pastu, hujan lebat semula.. + panas..

murni berkata...

yati, PD kat hotel mana ni? cantik menarik tertarik :>

Umi berkata...

murni, apartment khas utk TNB staff, kt teluk kemang, dkt2 ngan politeknik PD..

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com