Selasa, 18 Mei 2010

Dating dengan Doktor Panel...

Hari semalam, hari aku dilanda cirit birit... ngam2 pas aku minum susu ibu mengandung ANMUM... huhu... klu sebelum2 nie pun, mmg aku kena cirit birit pas minum, tapi xde la sampai lebih 3x.. hari semalam, sungguh memenatkan... cecah 5x rasanya... ntah2 lebih... disebabkan aku tak tahan, dengan kepala aku lak berat semacam, di petang hari aku gi klinik panel yg selalu aku pergi...... lagipun, penat gak nak menunggu sampai time balik...so, kul 2.46 pm, aku dah punch card gi klinik...

Kat klinik, jumpe doktor... aku kena makan ubat utk cirit birit dpn2 dia gak... dan aku dinasihatkan tak minum susu ANMUM lagi.... tak sesuai utk diri aku dan baby kt dlm.... so, hari nie, aku tak minum... puasakan diri ku sendiri...  :)

Semalam, teringin lak nak scan.. huhu.. tanya doktor, kot2 aku leh scan tak... nak tgk baby, ok ke tak kat dalam perut aku nie... maklum la, dah 21 minggu... tak di scan lagi.... so, doktor tunaikan permintaan aku... lagipun, dia tak rugi pape pun, kan..... kedudukan baby mcm dalam gambar kat bawah nie... kepala kat atas, kaki kat bawah... patut la aku rasa denyut2 je kat bahagian bawah tu.... rupa2nya kaki dia kat situ... aktif anak Umi, tendang2 kat situ.. :) kedudukan uri pun, ok... ada di atas, bahagian belakang.. aku takut gak, kot2 sama kes mcm pregnantkan Zahin... uri kat bawah... masa usia kandungan 34 minggu, baru uri tu naik atas... syukur sgt... bab jantina, doktor ckp, xleh nampak... sebab dia tutup dengan kaki dia.. sopan gitu... hehehe.. xpe la kan, anak Umi lelaki ke perempuan ke, Umi doakan sentiasa sihat walafiat... sempurna sifatnya.... dipermudahkan segala2nya.... 

Tapi kan, aku tgk doktor tulis kat buku merah aku tu, ikutkan ukuran baby, due date yg tertera di scanner dia tu, due date aku bukan 26/09/2010 mcm klinik kerajaan kirakan... tapi 01/10/2010... walaa... lewat  seminggu la plak.... ingatkan makin cepat.. hehee... (sabar Umi... sabar........)


21 Weeks Pregnant
21 minggu baby Umi dok dlm perut Umi..

4 ulasan:

encik azuwan berkata...

anak aku & ko lahir mesti dekat2..haha.

cuba try enfamama..

Umi berkata...

oo.. due wife ko bile? sebenarnya, aku dari anak sulung mmg kureng bab2 minum susu tepung.. hehee.. nti try enfamama lak la.. TQ yerk..

laila berkata...

malu plak baby ni...isk2..harap2 nti pusing pala kat bawah eh baby..hehehe

Umi berkata...

iye la, anak yg pemalu besar nti.. hehehe... aar, insyaallah, kepala lak kat bawah..

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com