Khamis, 8 April 2010

15 Weeks Pregnant...

Pagi td aku masuk kerja lewat.... aku punch card 9.23 am, klu tak silap mata aku td.... Aku bawak Hariz gi Klinik Perdana / klinik panel company aku.... mata dia bengkak... jatuh masa main2 di taska... walaa... sian anak Umi.. mata sepet sebelah... syukur la, doktor ckp, xde pendarahan dlm mata dia... cuma bengkak je... dpt ubat sapu utk susutkan bengkak tu....

Lepas dah check si Hariz, aku menyibukkan diri tanya Doktor status aku skrg, pregnant dah nak masuk 16 minggu, tp berat tak naik masa kandungan berusia 13 minggu... aku tanya kalau2 ada efek berat badan tak naik semasa mengandung... Doktor ckp, ibu hamil mesti naik berat badan, walaupun sedikit.... khuatir baby dlm kandungan kecil dari sepatutnya... jadi, td doktor suruh aku timbang, nak pastikan utk hari nie, berat aku naik tak selepas 2 minggu.... TAPI berat aku tetap sama.... 61kg sahaja.... Doktor tanya aku, "u tak makan ke? "... mm.. mcm jawapan aku sebelum ni dengan nurse, "mabuk, xde selera makan"... jadi, Doktor nasihatkan aku, klu takde selera mkn, aku kena paksa makan gak.... lebihkan karbohidrat... PISANG salah satu makanan tinggi karbohidrat... makan pisang byk2 klu xde selera makan yg lain..... huhuhu... pasni, aku kena bedal PISANG byk2 gantikan nasi yg aku tak berapa nak lalu makan....

Petang nie, aku kena gi checkup di klinik kerajaan plak... nk tgk, berat aku naik ke tak... mana la tau, penimbang tak sama dengan kat klinik td....



15 Weeks Pregnant
baby dah cukup sifat..
masa nie, dah ada jantina kan?
boy or girl? huhuhu..


4 ulasan:

ainazliena berkata...

relaks ler umi..
aku sblm ngandung 55kg..
mabuk smpi 20 mggu..trun 53kg..x naik2..abis mabuk trus mdadak naik 5kg..huhuhu..

Umi berkata...

huhu... risau la, aina... sebab pregnant sebelum nie tak pernah kena gini... alahai, kurus ye ko... 55kg jerk? hehehe...

angahfarah berkata...

salam..sabar yer kak..insyaAllah..ok je tu..try mkn pisang..huhu~
nice sharing..at least sy tau la apa sy perlu buat...thanks

Umi berkata...

salam... mmg byk bersabar pregnant kali nie... dugaan jaga abg2 baby pun, iye gak.. huhuhu.. ok... take note tau.. :)

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com