Isnin, 15 Mac 2010

12 Weeks Pregnant...

gnantSekarang ni, aku dah masuk 12 minggu mengandung anak no 3... huhuhu... kejap je masa berlalu.....

Perubahan2 yg berlaku pada diri aku disaat dan ketika ini :
  • Perut dah mula nampak ke depan... klu pakai baju kurung gi kerja, ada yg menegur, "eh, dah nampak perut la... ko baru je berapa minggu kan.. ".. hehe... apa aku nak jawab? senyum je la.. senyum kan sedekah... tu klu geng yg dah tau awal2 aku pregnant...klu yg tak tau, dari jauh dah senyum2 tgk aku........ bila selisih, bila dah dekat, "eh, pregnant lagi eh?.. " .. jawapan aku " ermm... aar... " sambil berlalu......  "Ya Allah, kuatkan la iman ku.. tabahkan la aku menghadapi dugaan menjaga anak2 ku dan menjaga diri ku sendiri bersama anak yg dikandung........ sihatkan la aku, supaya aku boleh meneruskan kehidupan harian ku dengan tenang dan sabar.... "
Gambar atas nie, gambar baby dah berusia 12 minggu...

  • 2 bulan pertama aku pregnant, aku masih maintain lagi... xde mabuk2..... cuma, aku tak suka nak makan seafood.... berbanding masa pregnant kan 2 bujang ku dulu... aku hantu seafood.... klu tak pregnant pun, aku suka makan seafood... udang, sotong... klu order tomyam, MESTI tomyan seafood... kerang, kupang, ketam... klu beli nak masak kat rumah pun, suka beli udang, sotong.... tp skrg nie... oo.. tidak... xde selera langsung......... klu gi Econsave, tgk udang bergelimpangan, sotong, kerang... pandang xde perasaan pun... just berlalu gitu jerk... xde la nak cuit2.. nak tgk harga terkini berapa.... er... nape ek.... dah masuk 12 minggu nie, aku dah mula morning sickness dan afternoon sickness... eh, ada ke afternoon sickness? hehehe... tp tu yg aku alami... xde la teruk sgt.... just uweek2... buang angin jerk... nasib buang angin je... klu di buang segala yg aku makan? lor.. tak ke rugi? (eh, apa je ko makan, Umi ooii... ) .. makanan yg berkaitan dengan nasi pun, aku susah nak abiskan... tapi klu, adik beradik mee, mihun.. aku ON je... nape jadi gitu ek? alahai............ sabar2....

4 ulasan:

temp. housewife berkata...

setiap kali mengandung mesti lain2 pengalaman kan.

Umi berkata...

tu la sis... saya tak sangka tul, kali nie, lain betul.... 2-2 tu sama je.. tp mngkin sebab awal lagi kot...

aKu PeNcHEnTa berkata...

yati.awak pregnant lagi yek.tahniah la..lame tak bukak blog tak tau ler..

Umi berkata...

erm, opss... hehee... aar la... terawal la plak rezeki dpt anak lagi.. :)

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com