Rabu, 11 November 2009

Cerita lagii....

Semalam, aku balik awal... gi klinik, dpt time off, pastu bawak HariZahin gi klinik.... checkup bulanan......... berat terkini Hariz, 10.5kg je.... si Zahin lak, 8.4kg.... alhamdulillah, aku tak perlu tunggu giliran begitu lama mcm sebelum2 nie.... cuma perlukan dlm 45 minit jerk.... so, urusan settle jam 4.30 petang...... emm.. dlm kepala nie, klu urusan settle awal... aku leh kejar ke Taman Molek, tukar point Huggies... dpt call, stok dah ada.........



Yeh, kali nie, aku tebus yg 100 point... so, dpt la train tu utk koleksi mainan anak2 aku....... next time, klu ada kamera, leh la aku snap anak2 aku tgh main2 dlm train........ malam tadi.. balik dari tebus hadiah nie, Hariz meragam lagi.... perut dia, mak ai... mcm belon... bulat.... kembung perut.... ermmm.... perut dia sensitif betul........... serba tak kena di buatnya... bila aku pasang train tu, ajak dia main, dia tgk je.... tak sedap badan la tu.... kesian tgk keadaan dia..... aku lumurkan Yuyi kat perut dia..... masih tak kurang lagi.... cara yg terakhir, aku bagi dia minum air Gride Water..... alhamdulillah... baru 5-10 minit dia minum, dia sedu2 sambil sedawa....... lepas tu, baru dia nak bersuara.. senyum2... aku pancing lagi, ajak main train tu...... dan, dia tunjukkan reaksi positif... join aku main sekali.... Zahin pun sama... mcm dah besar je, pandai kluar masuk, main cak2 dengan aku.... happy tgk anak2 aku dah aktif semula, tak meragam.........


2 ulasan:

mila80 berkata...

yati, len kali kalau anak kembung lagi..ko taruk minyak yuyi bebanyak kat tapak kaki dia.. lebihkan kat ibu jari kaki.. insyaallah cepat la lega perut anak tu... itu petua org tua2..kalau kembung, letak minyak kat tapak kaki..kat perut boleh letak tapi jgn banyak2..sebab kulit budak nipis kat situ.. nanti dia menangis sebab perit pulak...

UmiHariZahin berkata...

iye la... boleh dikatakan 1 badan aku letak yuyi... angin dlm badan dia tu, mcm dah sebati.. susah tul nak kluar... hehe.. terima kasih atas ingatan ko tu...

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com