Rabu, 10 Ogos 2011

Semalam Pergi Hospital Sultan Ismail, Johor...

Semalam aku halfday... niat suci murni aku nak halfday, semata2 nak teman husband aku gi checkup lutut dia lepas accident tu... ada ke patut, semalam gi di salah sebuah Klinik Penawar di Pasir Gudang, doktor tu tak kasi MC lagi kt husband aku... walaupun aku tgk kaki dia masih lum kering sepenuhnya... jalan pun dengkot2.... disebabkan tak puashati tu, aku yg cadangkan gi Hospital Sultan Ismail semalam....... ikutkan aku nak full day je cuti, tp husband tak kasi plak... dia lak yg sayang cuti aku, sebab? sebab cuti tu leh guna utk balik kampung dia la... huhuhu...

So, rupa2nya, kt Hospital Sultan Ismail tu dah ada Klinik Kesihatan utk pesakit luar.... dah tak perlu ke bahagian Emergency yg sebelum nie bercampur dengan pesakit luar... suasana Klinik Kesihatan kt sini, amat2 selesa.... tahniah kerajaan... dapat sediakan kemudahan utk rakyat jelata dengan selesa.... apa da yg aku merepek nie?.. huhuhu....

Aku sampai klinik jam 2.45, lebih kurang halal la waktu tu..... settle urusan, 4.15 kot? agak lama, sebab prinsip perkhidmatan kerajaan lebih mengutamakan WARGA EMAS, OKU dan IBU MENGANDUNG... so, husband aku kena la tunggu dengan sabar, termasuk la aku.......... huhu.. hasil dr penantian tu, husband dpt MC selama 3 hari.... wah, tak rugi aku teman dia...  aku ada teman lagi utk berbuka puasa dan bersahur nti.. pasni, husband dah mula kerja... aku la terkontang kanting bersahur seorang diri klu dia kerja shift malam... klu shift pagi, aku berbuka bersama 3 bujang yg belum reti berpuasa dan belum tau apa erti puasa tu.............

Pas balik dr klinik tu, aku singgah Court Mamot kt Giant Plentong... tgk baki hutang piutang atas nama aku, tp husband aku yg buat hutang.... syukur la, tinggal sikit je lagi... pas settle hutang tu, leh la aku request barang lain lak.... tapi, husband aku bakal layan kee???......... wawaa.... guna je la apa yg ada tu... selagi tak rosak teruk!!


DIALOG AYAH DAN ANAK

AYAH : membuka bungkusan kuih berunsurkan dari pulut...
ANAK : apa tu ayah?
AYAH : ubat ayah .. (dengan nada menipu si anak + kedekut)
ANAK : ubat apa?
AYAH : ubat luka ayah.. ayah kan sakit kaki...
ANAK : abg pun nak makan ubat ayah... abg pun luka... jatuh kt rumah atok.. (sambil tunjuk luka dia) ..
AYAH : aduii... xleh tipu sikitt... (sambil suapkan kuih tu ke mulut si anak) ...

5 ulasan:

stellaizz berkata...

hahahha ayah2 nak menipu ..sekali terkena sudah

ainazliena berkata...

pulut x sesuai tuk anak2 kot..tu yg laki ko x nk bagi..

AtiEyZ berkata...

@stellaizz, ayah menipu ada sebab sebenarnya.. tp kantoi lak anak pandai menjawab..

AtiEyZ berkata...

@ainazliena, hah.. btul tu.. tu la niat sebenar dia.. hehee..

aku laila berkata...

ahahhahaha..comel

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com