Khamis, 13 Januari 2011

Perkembangan Ahmad Nazeem...

10hb Januari 2011 - hari Public Holiday utk company tempat aku kerja... kenapa PH? sebab ganti PH yg diisytiharkan Perdana Menteri pada 31/12/2010 sempena kemenangan pasukan bola sepak Malaysia br2 nie.... berterima kasih kepada HOD company yg kebetulan memilih date 10/01 sebagai PH, memudahkan aku dan menjimatkan annual leave aku utk bawa Ahmad Nazeem gi checkup di klinik gov...

Aku sampai klinik jam 11.15 pagi... dan urusan selesai jam 11.50 pagi.. sgt cepat kali nie, berbanding sebelum2 nie, aku kena tunggu hampir 2 jam utk semua urusan (timbang/injet)....

Syukur la, Nazeem "good boy"... dia tak meragam pun... kena inject pun, dia tak nangis.... i love u la, Nazeem.. muaahh... hehee... berat terkini Nazeem utk usia dia 3 bulan 12 hari, hanya 7kg.. naik 800g je dr sebelum nie... kenape berat Nazeem naik ciput sgt nie... mungkin sebab, dia lebih utamakan tidur dari minum susu kot? .. huhu.. tu yg pengasuh baru anak2 aku ckp.... Nazeem suka tidur... klu dibagi peluang tidur, mesti lama... xpe la, kan... yg penting, Nazeem sihat... rate berat dia pun, masih dlm kategori NORMAL dan tidak turun.. alhamdulillah, Nazeem skrg dah pandai meniarapkan badannya.. klu dia tak berjaya (tangan tersepit, tak lepas), pasti mulut dia bising (seolah2 membebel/minta tolong).. huhu... kena la Umi dia bantu... bila dah dpt meniarap, nampak sgt muka dia happy.. dan minta ditelentangkan semula... (tak dpt nak snap pic/video saat2 dia meniarapkan diri dia sendiri, kamera tertinggal di kampung Melaka.. wawawa... )



p/s : anak2 aku kini dibawah jagaan ex-jiran akak ku di jln pulasan 40..

4 ulasan:

laila sanuri berkata...

so cute!!semoga membesar dgn sihat ye..

ainazliena berkata...

cepat2 blk melaka amik semula kamera tu...

Umi berkata...

LS : TQ2... membesar bagai johan... hik3

Umi berkata...

Aina : tu ler.. ntah bila dpt balik melaka.. modal RM tuuu... huhuhu...

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com