Selasa, 2 November 2010

Ahli Baru Lagi??!! ...


Salam dan selamat malam utk waktu aku taip entry nie... jgn terperanjat tgk gambar kat atas tu, tu bukan ahli baru dlm family aku tahun nie, tu ahli baru utk tahun 2009... huuhu... ni gambar lama si Zahin, masa umur dia, ermmm... tak ingat lak.... rasanya lum setahun lagi... gambar lama nie, dlm laptop adik aku di Spg Rengam.... ni bermaksud, aku sekrg kt Spg Rengam.... walaupun aku belum habis berpantang lagi, aku dah berjalan2 balik rumah mak dan ayah aku... sejak aku bersalin, aku berpantang di rumah sendiri je... alhamdulillah, setakat nie, aku sihat... dan tgh menghitung hari habis pantang... tak sabar rasanya...

28hb Oktober lepas, genap usia Ahmad Nazeem yg ke 1 bulan... Hari berkenaan aku kena gi klinik utk checkup IBU DAN ANAK.... aku gi berdua je ngan Nazeem... suami aku kerja, so, dengan tawakal dlm kemalasan nk pergi sebab sebelum2 nie, klu gi pun, just check air kencing aku dan berat terkini aku dan baby, aku paksakan diri pergi gak..... sampai sana, urusan berlainan dari yg aku sangkakan... aku kena timbang (64kg?? alaaa... gemukss laa..), check air kencing, check darah dan Nazeem kena timbang dan injet utk Hepatitis suntikan kali kedua selepas injet di hospital hari pertama dilahirkan.... nasib baik la aku paksa diri dlm kemalasan, klu tak, terlepas la suntikan kali kedua tu...


p/s : xde gambar terkini kat laptop adik aku nie.. kamera lak tak bwk, next time aku upload gambar baby 2010... tunggu raya adiladha yg bakal aku sambut di kampung suamiku di Melaka... masa tu aku dah bebas dari pantang... yahooo....  =)





6 ulasan:

ainazliena berkata...

kuatnyer semangat ko..tahniah umi..smoga kesihatan yg baik sentiasa dgn ko..

Umi berkata...

terima kasih, ainazliena.. jg diri ko gak..

laila sanuri berkata...

yaty!! yaty!!!...caiyok semangat baru !!entry cun..langsir baru.. i like!!

Umi berkata...

oit, LS... apa cite... hehee.. doakan aku kuat semangat.. nak kuruskan badan nie.. walaa.. gemukss...

Amni berkata...

adik saya pon baru ada baby baru.. tapi 6/12 baru sebulan.. lebih kurang ngan akak la kan... comel nya si kecik ni...=)

Umi berkata...

hai, amni... oo, iye ke.. beza berapa hari je... kamu bila lagi?... =)

Biz partner diperlukan... PROJEK ISTIMEWA STG... Produk, Ilmu MMR, FB Genius dll... HUBUNGI SAYA 011-286 31380... atau email: atiegurlz@gmail.com